Онлайн архив от статии и литературни творби, посветени на проблемите на сексуалната ориентация

  

ЗА КЛУБА

Виртуален клуб "Кибела" възникна спонтанно през лятото на 2003 г. като среда за преводачи и редактори, чието желание е да направят достъпни за българския читател материали, свързани с проблемите на сексуалната ориентация.

За нас клубът е хоби, обединява ни радостта от процеса на създаване на превода и на вникване в материала. Стремим се преводите да са колкото е възможно по-коректни и изчистени, но държим да подчертаем, че са възможни пропуски, тъй като не сме професионалисти.

Избор на материали за превод правим по взаимното съгласие на основателите на клуба. Клубът е отворен за всеки, желаещ да се включи в превода или в редакцията на избраните текстове. Надяваме се в бъдеще да можем да публикуваме и материали от български автори.

Началото на нашата колекция слагаме с превода на "История на хомофобията" от Риктор Нортън. Следващите материали ще бъдат посветени на изследвания на хомосексуалността, хомофобията, педофилията, ролята на хомосексуалните хора в обществото и техните социални проблеми (съжителство, домашно насилие, дискриминация).

Надяваме се, че колекцията ще помогне на търсещия читател да намери отговори на вълнуващи го въпроси и да поеме нови посоки за размисъл. Надяваме се, че есетата ще допринесат за утвърждаване на толерантността, разбирателството и взаимното уважение между читателите с различна сексуална ориентация.

Ще се радваме на всяко читателско предложение за тема, материал за публикация или превод. Идеи за подобрение на сайта или на някой вече публикуван материал също са добре дошли. За контакт с нас пишете на адрес clubcybele@mail.bg.

Yahoo групата, в която обсъждаме бъдещи публикации, е на адрес: http://groups.yahoo.com/group/clubcybele. За да се присъедините към нас, изпратете е-мейл на адрес: clubcybele-subscribe@yahoogroups.com.

Архив на клуб "Кибела"

 

Клуб "Кибела", 2003-2004 г.